Kan ik een nieuwe tattoo laten plaatsen na het laten weglaseren van m’n oude tattoo?

Voorheen was het vrij lastig om tattoos te verwijderen van een donkere huid. Dit kwam omdat oude tattoolasers minder goed in staat waren om onderscheid te maken tussen zwarte tattoo inkt en melanine in de huid. Dit hield kortgezegd in dat hoe donkerder je huid was, hoe lastiger het was voor de tattoolaser om een onderscheid te maken tussen de tattoo inkt en de melanine in de huid. Dit zorgde in veel gevallen voor huidverkleuringen, waar je uiteraard niet op zit te wachten. Gelukkig is de technologie de afgelopen jaren vele malen verbeterd, waardoor de kans op huidverkleuringen en/of beschadigingen een stuk kleiner is.

Een methode die regelmatig wordt ingezet bij ongewenste tattoos, is het laten plaatsen van een zogenoemde ‘cover-up tattoo’. Dit is een tattoo die, zoals de naam al doet vermoeden, de ongewenste tattoo bedekt. Wanneer je een kleine, lichte tattoo hebt kan een cover-up tattoo een prima oplossing zijn. Wel dien je bij het plaatsen van een cover-up tattoo te bedenken dat je een extra ‘laag’ tattoo aan laat brengen. Dit houdt in dat wanneer je ooit helemaal van je tattoo af wil, je langer bezig zal zijn met laserbehandelingen.

Ondanks dat een picolaser de veiligste keuze is voor het verwijderen van een tattoo op een donkere huid, kan het zijn dat er een donkere verkleuring van de behandelde huid optreedt. Dit wordt ook wel hyperpigmentatie van de huid genoemd. Vaak hebben cliënten die gevoelig zijn voor dit type reactie in het verleden ook een dergelijke reactie gehad na een wondje of na de genezing van bijvoorbeeld puistjes. In de meeste gevallen zal dit soort pigmentatie vanzelf verdwijnen binnen 3 tot 9 maanden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RELATED POST

Tattoo shop Rotterdam

Zoek jij een Tattoo shop Rotterdam voor het zetten van een tatoeage, het laten zetten van een piercing of voor…

HOE VIND IK DE PERFECTE TATOEAGE?

Dit is natuurlijk een heel belangrijke vraag, een tatoeage zit levenslang onder de huid en het is dus erg belangrijk…

TATTOO NAZORG

Als het goed is heb je een klein vermogen uitgegeven aan je nieuwe tattoo en deze wil je natuurlijk zo…