TATTOO NAZORG

Als het goed is heb je een klein vermogen uitgegeven aan je nieuwe tattoo en deze wil je natuurlijk zo goed mogelijk verzorgen zodat deze mooi geneest.

Hand poked tattoos (aka Stick & Poke, aka Handpoke) is a form of tattooing without a tattoo machine. It’s called that way because it’s made by hand: it involves using a sharp point (or a stick) and some ink and then repeatedly puncturing the skin and dragging the ink into the dermis to create the desired patterns.

Zodra je de folie hebt verwijderd ga je de tattoo voorzichtig wassen met een antibacteriële zeep en lauw water, Als je liever gaat douchen na de tattoo sessie zorg er dan voor dat je geen half uur onder de douche blijft staan, een snelle in and out is wat je wilt. De zeep die wij aanraden is Unicura of Balm, zorg ervoor dat je dit voor de tattoo sessie in huis hebt of koop het bij ons in de studio, wij verkopen een flesje Balm tattoo wash in de studio. Dep de tattoo droog met een keukenrol of een schone handdoek NIET WRIJVEN.

The stick and poke tattooing technique causes less trauma to the skin and also heals quicker than machine tattooing. The reason for this is that the amount of needles used is much inferior: only one when done by hand compared to generally groups of 5 to 9 when done by machine, which can be over 20 depending on the need. Oftentimes the handpoke leaves less scabs and requires somewhat less aftercare compared to machine tattoos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RELATED POST

Tattoo shop Rotterdam

Zoek jij een Tattoo shop Rotterdam voor het zetten van een tatoeage, het laten zetten van een piercing of voor…

HOE VIND IK DE PERFECTE TATOEAGE?

Dit is natuurlijk een heel belangrijke vraag, een tatoeage zit levenslang onder de huid en het is dus erg belangrijk…

Kan ik een nieuwe tattoo laten plaatsen na het laten weglaseren van m’n oude tattoo?

Voorheen was het vrij lastig om tattoos te verwijderen van een donkere huid. Dit kwam omdat oude tattoolasers minder goed…