Waarom reisverzekering?

Het hele jaar heb je ernaar uitgekeken en nu is het dan eindelijk zover. De koffers zijn gepakt, de kat is naar het dierenpensioen en de route is uitgestippeld. En toch, toch knaagt er iets. Je hebt het gevoel dat je iets vergeten bent, maar je weet niet wat… Plots gaat er een lampje branden: de reisverzekering natuurlijk!

Een reisverzekering is absoluut geen overbodige luxe voor de vakantieganger, maar eerder bittere noodzaak. Je wilt als je op vakantie gaat natuurlijk goed verzekerd zijn. Ook op vakantie zit een ongeluk in een hoekje. Daarnaast wil je natuurlijk ook dat je spullen tijdens de vakantie verzekerd zijn. Een reisverzekering dekt de schade en kosten die het gevolg zijn van onvoorziene gebeurtenissen tijdens je vakantie. Er zijn verschillende soorten reisverzekeringen met diverse voorwaarden en dekkingen. De verzekeringspremie is mede afhankelijk van de gekozen dekking en voorwaarden.

adriana-psp.nl

Dekking reisverzekering

De basisdekking van een reisverzekering kent doorgaans vier rubrieken: bagage, geneeskundige kosten, onvoorziene kosten (denk hierbij aan gedwongen langer hotelverblijf, uitvaartkosten van verzekerden in het buitenland of kosten verbonden aan opsporings- of reddingsacties) en ongevallendekking. Meestal kun je zelf kiezen uit een aantal dekkingsrubrieken om ervoor te zorgen dat de reisverzekering optimaal aansluit bij reeds bestaande verzekeringen. Er kan daarnaast nog worden gekozen voor verschillende verzekerde bedragen. Zo kun je bijvoorbeeld je bagage voor 2.000, 3.000 of 5.000 euro verzekeren en in de rubriek medische zorg kiezen voor een verzekerd bedrag van 25.000 of 50.000 euro.

Wintersport

Ook de wintersporter is met een gewone reisverzekering niet verzekerd. Verwondingen die je tijdens

het skiën, snowboarden, schaatsen of langlaufen oploopt worden door de verzekeraar uitgesloten. Tenzij je je hier extra voor verzekerd hebt natuurlijk. Als je eenmaal een wintersportverzekering hebt afgesloten wil dit niet zeggen dat je overal voor verzekerd bent. Zaken als off-piste boarden of skiën, bobsleeën en andere gevaarlijke capriolen worden bij veel verzekeraars ook in de wintersportverzekering uitgesloten. De premies voor de verzekering bij wintersport kunnen ook per aanbieder verschillen, het is daarom belangrijk goed te vergelijken, zodat je de goedkoopste wintersportverzekering kunt afsluiten.

Wereldreis

Een wereldreisverzekering is een speciale verzekering die wereldreizigers kunnen afsluiten. Waar je bij een doorlopende reisverzekering niet langer dan 120 aaneengesloten dagen in het buitenland mag verblijven kun je met een wereldreisverzekering maximaal 24 maanden op vakantie gaan. Een gewone reisverzekering buitenland is voor een wereldreis dus vaak niet genoeg.