Rechtsbijstandmodules

Basis module:

Dit is de startmodule die je, als je een verzekering rechtsbijstand wilt afsluiten altijd moet nemen. Binnen de basismodule vallen geschillen die jij (of je gezinsleden) vergoed krijgt vanuit de rol van consument. De basisverzekering is de meest bekende en is vaak gemakkelijk als online rechtsbijstandverzekering af te sluiten bij bijna iedere rechtsbijstand verzekeraar.

Wonen module:

Vergoeding voor kosten die te maken hebben met geschillen over de koop of verbouwing van je woning. Maar ook een conflict met de gemeente of een geschil met je buren valt onder deze module.

Verkeer module:

Deze module biedt hulp aan jou (en eventuele gezinsleden) wanneer je verkeersdeelnemer bent. Dit geldt zowel voor schade aan jezelf of je eigendommen, maar ook voor schade die een gevolg is van door jou veroorzaakte fouten (met eventuele strafvervolging). Hierbij kun je rekenen op verkeersrechtbijstand van de rechtshulpverzekering.

adriana-psp.nl

Inkomen module:

De module Inkomen heeft betrekking op geschillen die te maken hebben met je inkomen. Zaken als arbeidsconflicten, geschillen over sociale verzekeringswetten, tuchtzaken en pensioenkwesties vallen onder deze module.

Naast de verschillende modules bieden tal van verzekeraars ook totaalpakketten aan. Zo ben je te allen tijde verzekerd voor rechtsbijstand.